Veelgestelde vragen 

Ik heb heel erg hard mijn best gedaan om zo duidelijk mogelijk te zijn. Soms heb je toch nog een vraag. Check dan hier of jouw vraag, en natuurlijk het antwoord, er tussen staat. Staat jouw vraag er niet tussen of is het toch nog niet duidelijk? Laat het dan mij vooral weten via de groene knop hieronder. 

 

Waar kan ik de praktijk vinden?

De praktijk "KickASS Autismecoaching" kun je vinden in Waddinxveen.

Het bevindt zich op de 1e verdieping van het bedrijfsverzamelpand. 

Het adres is: 
Willem de Zwijgerlaan 1a 
2741 DA Waddinxveen

Is de praktijk te bereiken voor mensen in een rolstoel?

Helaas, bevindt de praktijk zich op de 1e verdieping en is er alleen een trap. Mensen met een rolstoel, rollator of kinderwagen kunnen dus niet naar boven komen. 

Kinderwagens zouden wel onder de trap neergezet kunnen worden. 

Voor mensen die slecht ter been zijn, kan gekeken worden of de coaching online of bij hen thuis kan plaats vinden. 

Hoe ziet de praktijk eruit?

Voor kinderen met autisme kan het fijn zijn om van te voren te zien waar ze terecht gaan komen. Je kunt foto's bekijken en een filmpje. Zo wordt het voor de kinderen al iets minder spannend. 

Kan ik (gratis) parkeren bij de praktijk?

Ja, voor het pand zijn een aantal parkeervakken. Aan de overkant van de weg zijn er nog een aantal. Dit is gratis!
Mochten al deze parkeervakken helemaal vol zijn, dan kun je iets verder rijden en in de woonwijk jouw auto parkeren. 

Kan ik gewoon binnen komen?

Als je een afspraak bij mij hebt, hoef je niet bij de voordeur aan te bellen. Deze deur is gewoon open. Je kunt naar boven lopen en even aankloppen. Meestal zet ik mijn deur al open, als ik klaar ben voor jou. 

Ben je iets te vroeg? Dan zou je beneden in de hal even kunnen wachten. Als je met meerdere kinderen bent, is het verstandiger om even buiten te wachten. Dit ivm geluidsoverlast voor de ondernemers op de beganegrond. 

Wat is er zo speciaal aan de praktijk?

Door de vele ervaringen in diverse onpersoonlijke kamertjes die ik heb opgedaan, wist ik dat ik het anders wilde. Ik wilde een ruimte creëren die gezelligheid en huiselijkheid uitstraalt. Een plek waar je graag komt. Dit is fijn voor kinderen, maar ook voor jou als volwassene. Iedereen komt graag op een plek die liefde uitstraalt. Alles is met zorg uitgekozen. Van de theebekers en de theelepeltjes, tot aan de kasten en de vachtjes op de stoeltjes. Ben je nieuwsgierig? Check dan alvast de foto's


Wat bied jij allemaal aan?

Ik heb diverse trajecten in mijn aanbod zitten. Voor ouders en kinderen. Daarnaast bied ik diverse workshops en events aan. Ook kun je op de site podcasts en blogs vinden over autisme. 

Waar kan ik de trajecten vinden?

Alle informatie over de trajecten kun je makkelijk vinden op mijn aanbodpagina. 

Hoe weet ik of een traject passend is?

Als jij denkt dat een traject van mij passend zou zijn voor jouw situatie, kun je contact met mij opnemen. Dat kan telefonisch, via de mail of het contactformulier. Meestal zullen we telefonisch contact hebben om te kijken of jouw verwachtingen passend zijn bij de trajecten. 

Wanneer organiseer je weer een event?

Als ik weet wanneer een event gaat plaatsvinden, dan zet ik dat op de website en laat ik weten via social media. Wil jij zeker weten dat jij als een van de eersten op de hoogte gehouden wordt van nieuwe events? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Waar kan ik de prijslijst vinden?

Nergens. Ja, echt ik heb geen prijslijst op de site staan. Als je wilt weten hoe duur een traject is, of wat een workshop kost, kun je kijken op de betreffende pagina. 

Het voordeel daarvan is dat je ook meteen ziet wat je precies allemaal krijgt voor de investering. En misschien nog belangrijker wat het jou gaat opleveren. Daar heb je meer aan dan een standaard prijslijstje. 

Bied je ook dingen online aan?

Ik heb een heerlijke praktijk in Waddinxveen, waar ik graag mijn werk doe. De afgelopen jaren hebben er wel aan bij gedragen dat online werken voor iedereen normaler is geworden. Daarom is veel van mijn aanbod ook (deels) online te volgen. 

Kun je niet duidelijk vinden of een bepaald traject ook online kan, neem dan even contact met mij op. 


Contact opnemen

Je kunt op diverse manieren contact met mij opnemen. Via mail, telefoon of het contactformulier.

KickASS Autismecoaching

Bilitis Nieuwenhuijsen 
Willem de Zwijgerlaan 1a
2741 DA Waddinxveen 
0172-260100 
info@kickass-autismecoaching.nl 

Kun je wat meer over jezelf vertellen?

Natuurlijk wil ik graag wat over mezelf vertellen. Ik heb daar al een heel stuk overgeschreven. Ik denk als je dat leest, je een goed beeld van mij hebt. 


Hoe kan ik workshops en events betalen?

Als je wilt deelnemen aan een workshop of event van KickASS Autismecoaching, dan vind je een bestelbutton. Net zoals in een webshop. Je kunt dan meteen betalen en jouw plaatsje is gereserveerd. Hoe handig! 

Hoe kan ik een traject betalen?

Als jij na het intakegesprek/kennismakingsgesprek kiest voor een traject. Dan moet dit vooraf worden betaald. Ik stuur jou daarvoor een factuur. Deze moet dan zo snel mogelijk betaald worden. Bij niet betalen kan het traject gestaakt worden/ niet beginnen. 

 

Kan ik in termijnen betalen?

Bij de diverse trajecten kun je vinden wat ik jou aanbiedt, wat de investering is en in welke termijnen je wilt betalen. Dit kun je dan bij mij aangeven, zodat de factuur in termijnen (=meerdere maanden achtereen) zal worden verstuurd. 

Mocht jij een traject heel graag willen doen, maar liever in meer termijnen, dan mag je ook contact met mij opnemen. Dan kan ik kijken wat ik eventueel voor jou kan betekenen. 

Kan ik een vergoeding krijgen voor trajecten bij jou?

Nee. Ik heb geen contracten met gemeentes of zorgverzekeraars. Wellicht kun jij zelf op een andere manier aan een vergoeding komen. Wie niet waagt, wie niet wint. 

Wie betaalt het contact met school?

Als jouw kind bij mij een traject heeft lopen en het mocht wenselijk zijn vanuit jullie dat ik contact opneem met school dan kan dat zeker. Deze kosten zijn dan voor jullie. Dit is vaak telefonisch. Of als jullie willen dat ik een gesprek met de leerkracht heb en de klas bekijk, komt dit uit jullie wens en zijn de kosten voor jullie.


Heeft de school bij mij hulp gevraagd, dan betaalt de school. 


In een situatie waarin jullie en school betrokken zijn, is het verstandig om onderling te kijken voor wie welke kosten zijn. 
Als de school staat op een schoolbezoek, vanwege een traject, zou het logisch zijn dat de school deze kosten betaalt. 

Zorg dat dit duidelijk is voordat de afspraak gemaakt wordt. 

Heeft jouw werkgever budget voor jou?

De stap om naar een coach (bijvoorbeeld mij) te gaan kan door het financiële gedeelte best wel groot zijn. Gezien de tijd waarin we leven is dat ook best een logische reden. Toch kan coaching zeer waardevol zijn en is het jammer als je deze stap niet kunt nemen.

Nu werd ik pas gewezen op een speciaal budget dat de meeste werkgevers (jaarlijks) hebben. Dit budget is voor persoonlijke ontwikkeling, opleiding of verzuimpreventie. Als jij een kind met (vermoeden van) autisme hebt, weet jij wel hoe heftig het soms allemaal kan zijn. En hoe fijn het is om daar met iemand met ervaring en kennis over te praten.

Jouw werkgever zal dit ook erg fijn vinden, want zo is de kans kleiner dat je gaat uitvallen. Zeker als je er op tijd bij bent. Dus niet pas als jouw emmertje bijna overloopt. Wees lief voor jezelf en denk aan jezelf. Ga naar jouw werkgever, HR of P&O en vraag naar de mogelijkheden.

Voordelen van coaching bij mij zijn o.a. dat ik geen (lange) wachtlijsten heb en je dus vrijwel meteen geholpen kan worden. Ookal werk ik vanuit mijn praktijk in Waddinxveen, het is ook online heel goed te doen!


Wat is doelgroep van KickASS Autismecoaching?

De doelgroep voor mijn praktijk is kinderen/jongeren met autisme. Ook kunnen ouders, brussen en scholen bij mij terecht. Want autisme heb je niet alleen. 

Ik kan kinderen helpen leren omgaan met bijvoorbeeld hun emoties of prikkelverwerking. 
Ouders kan ik bijvoorbeeld helpen met hoe ze met hun kind om kunnen gaan. Maar ik bied ook een luisterend oor, zodat zij zich ook eens hun verhaal kunnen doen.
Voor brussen is het ook niet altijd makkelijk om een broer/zus met autisme te hebben. Ook zij zijn welkom. 

Tot slot, kunnen scholen ook met hun hulpvragen bij mij terecht. 

Wat is KickASS Meiden?

KickASS Meiden ben ik begin 2022 begonnen. Dit is voor meiden vanaf 12 jaar met autisme. Ik organiseer daarvoor verschillende soorten events. In september was er zelfs een kamp. 

Kan ik als volwassene met autisme ook bij jou terecht?

Met mijn praktijk focus ik mij vooral op kinderen/jongeren met autisme en hun naasten. 

Als jij, een volwassene met autisme, denkt dat een traject bij mij passend is voor jou, ben je zeker welkom. Ik wil namelijk het leven van mensen met autisme positiever en makkelijker maken. 

In mijn aanbod heb ik hoe dan ook al een traject dat ook voor volwassenen geschikt is. Dat is "Minder stress, meer rust"

Kortom, heb jij een goed gevoel bij mijn praktijk en aanbod, neem dan zeker contact met mij op. 


Ben jij lid van een beroepsorganisatie?

Ja, natuurlijk! Ik vind het altijd erg prettig om zeker te weten dat ik aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet. Ik hoop dat het jou ook een beetje zekerheid geeft. 

Ik ben aangesloten bij Adiona.  

Toch niet gevonden wat je zocht?