Voor jouw kind

Op zoek naar praktische hulp voor jouw kind met autisme? Heb jij geen geduld meer voor wachtlijsten en eindeloos wachten? Het is tijd voor verandering.

Ik begrijp jouw behoefte aan directe hulp en ik ben er om jou en jouw kind te ondersteunen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jouw kind de hulp krijgt die het nodig heeft, zonder vertraging. Geen boze buien, geen verdriet, geen onbegrip meer. Het is tijd om de energie van jou, jouw kind en het hele gezin op een positieve manier te benutten, elke dag opnieuw.


Ik bied diverse vormen van hulp aan, waaronder uitleg over autisme en het leren accepteren ervan. Samen werken we aan het vergroten van het zelfvertrouwen en het leren omgaan met emoties, zowel die van zichzelf als die van anderen. Daarnaast is het herkennen en begrijpen van prikkels van groot belang. Voor oudere kinderen kan ik ook ondersteuning bieden bij het leren plannen.

Voor jongeren vanaf 15 jaar bied ik een waardevolle training aan over stressmanagement. Deze training helpt jouw kind om effectief om te gaan met stress. Daarnaast ben ik er ook voor individuele hulpvragen van jongeren. Soms heeft een jongere behoefte aan een vertrouwelijk gesprek met een buitenstaander, om te praten over wat er allemaal speelt in zijn of haar leven.

 

Deze training is ontworpen om jongeren te ondersteunen bij het begrijpen en beheersen van stress. We zullen samen werken aan het ontwikkelen van vaardigheden en strategieën om stress te verminderen en veerkracht op te bouwen. Jouw kind zal leren om stressvolle situaties beter te hanteren en gezonde manieren te vinden om met druk om te gaan.

 

Daarnaast bied ik een vertrouwelijke en ondersteunende omgeving voor jongeren die behoefte hebben aan individuele gesprekken. Of het nu gaat om persoonlijke uitdagingen, het omgaan met emoties of gewoon de behoefte om gehoord te worden, ik sta klaar om te luisteren en te helpen.

 

Laten we samen de weg inslaan naar een positieve verandering. Neem nu contact met mij op en geef jouw kind de hulp die het verdient.


Ik bied maar liefst 3 trajecten aan voor kinderen & jongeren met (een vermoeden van) autisme: 

 

Lekker kort 

Dit is eigenlijk geen traject. Dit is een losse sessie, want soms heeft jouw kind maar een kleine hulpvraag of wil het graag even komen praten. De losse sessie is ook zeer geschikt als onderhoudssessie na een traject. 

 

 • gesprek van 55 minuten 
 • korte mondelinge overdracht ouder(s)
 • eventuele werkbladen en infobladen 

 

 

 

 

De investering voor een losse sessie bedraagt 70 euro

Lekker groeien

Jouw kind krijgt een paar maanden ondersteuning bij zijn/haar hulpvraag, om het zo op weg te helpen. 

 

 • traject van 3 maanden 
 • kennismakingsgesprek (telefoon/zoom)
 • 5 sessies van 55 minuten
 • korte mondelinge overdracht ouder(s)
 • mapje met werkbladen en infobladen
 • 3 maanden de gelegenheid om tussentijds vragen te stellen over de hulpvraag via de mail of Whatsapp. 
 • desgewenst kort (max. 30 min) eenmalig telefonisch contact met school

 

De investering voor dit 3 maanden traject bedraagt 299 euro (betaling in termijnen mogelijk)

Lekker groeien & bloeien

Om jouw kind lekker te laten groeien is een langer traject een mooie uitkomst. Er is meer tijd om aan de slag te gaan, meer te oefenen en het nieuwe eigen te maken, 

 

 • traject van 6 maanden 
 • kennismakingsgesprek (telefoon/zoom)
 • 9 sessies van 55 minuten
 • korte mondelinge overdracht ouder(s)
 • mapje met werkbladen en infobladen
 • 6 maanden de gelegenheid om tussentijds vragen te stellen over de hulpvraag via de mail of Whatsapp. 
 • desgewenst kort (max. 30 min) eenmalig telefonisch contact met school

De investering voor dit 6 maanden traject bedraagt 525 euro (betaling in termijnen mogelijk)


Handig om te weten

 • Na iedere sessie heb ik een korte overdracht met jou als ouder, waardoor er geen speciale evaluatiesessie bij het traject zit. Mocht daar behoefte aan zijn, dan is dat natuurlijk mogelijk. Het tarief daarvoor is 75 euro voor 55 minuten. 
 • In de mondelinge overdracht vertel ik wat we hebben gedaan en waarom. Het kan zijn dat ik wel de opdrachten en werkwijze vertel, maar niet wat jouw kind heeft verteld. Dat mag het kind bij mij aangeven, en dat is belangrijk voor de onderlinge vertrouwensband tussen het kind en mij, 

 • Bij de 2 trajecten zit een eenmalig een kort telefonisch contact met school, Mocht er behoefte zijn aan meer korte contactmomenten of het bijwonen van een gesprek, dan behoort dat zeker tot de mogelijkheden. Een kort (15 min) telefonisch moment is 17,50 euro. Voor het bijwonen van een gesprek (op school of via zoom) zijn de kosten 75 euro,
 • Voordat ik contact opneem met school, zal daarvoor toestemming verleend moeten worden. 
 • Het is mogelijk om naast een traject ook een klassenvoorlichting te geven aan de klas van jouw kind. Dit kost 75 euro. 
 • Ik maak van de begeleiding alleen aantekeningen voor mezelf. Zodat ik weet wat ik heb gedaan en wat het effect daarvan was, Deze gegevens werk ik niet uit. Je zult als ouder dus geen eindverslag ontvangen. 
 • Vaak krijg ik de vraag of jij als moeder bij de begeleiding blijft. Dit is van veel factoren afhankelijk. Soms is het handig om samen het gesprek aan te gaan. Soms is het voor het kind fijn om alleen met mij te zijn. Natuurlijk kun je een keer of ieder begin even blijven, als jouw kind dat nodig heeft. Dit doen we natuurlijk in goed overleg, 
 • Sessies met kinderen vinden, het liefste, plaats in de praktijk. Dit omdat er met kinderen vaak gespeeld wordt, Jongeren zouden eventueel online hun sessies kunnen doen.
 • De trajecten die ik aanbied, kunnen ook gedaan worden terwijl je op de wachtlijst staat voor bijvoorbeeld een diagnose, Het één hoeft het ander niet uit te sluiten. 

Jij herkent dit...

πŸ‘‰ Jouw kind staat op de wachtlijst en hulp lijkt nog ver weg.

πŸ‘‰ Het gaat niet goed met jouw kind.

πŸ‘‰ Jij, jouw gezin én jouw kind zijn bijna uitgeput.

πŸ‘‰ Jouw kind worstelt met zijn/haar autisme.

πŸ‘‰ Jouw energie raakt op.

πŸ‘‰ Er is veel verdriet en onbegrip bij jouw kind.

πŸ‘‰ Thuis zijn er veel spanningen.

πŸ‘‰ Elke dag lijkt het een strijd, steeds opnieuw.

πŸ‘‰ Het vergt veel inspanning, heel veel.

πŸ‘‰ Je weet dat er iets moet gebeuren, maar je weet niet wat en hoe.

πŸ‘‰ Ook op school gaat het moeizaam.

πŸ‘‰ Jouw kind heeft regelmatig een meltdown.

πŸ‘‰ Leuke gezinsactiviteiten lukken niet meer.

 

En jij wil dit...

πŸ‘‰Het heft weer in eigen hand nemen. 

πŸ‘‰Direct hulp voor jouw kind. 

πŸ‘‰Een gelukkiger kind dat gezien en geholpen wordt,

πŸ‘‰Minder strijd in huis. 

πŸ‘‰De batterijtjes van jouw gezin kunnen weer opladen. 

πŸ‘‰Het is weer fijner om thuis te zijn. 

πŸ‘‰Jullie hebben handvatten om met situaties om te gaan.

πŸ‘‰Jouw kind accepteert & begrijpt zijn/haar autisme beter.

πŸ‘‰Hulp krijgen die jij wilt en nodig hebt, 

πŸ‘‰De meltdowns verminderen. 

πŸ‘‰Jij hoeft niet meer iedere keer zo hard te trekken.

πŸ‘‰Jouw gezinsleven wordt weer leuker 

πŸ‘‰Jij voelt je ook weer meer ontspannen


"Weer word je bij de juf geroepen. Jouw kind had weer een boze bui. Het luisterde niet naar de juf en stampte woedend de klas uit. De juf weet niet meer wat ze er mee aan moet."

"Jouw kind komt uit school en is moe. Dus eerst even lekker uitrusten, op de telefoon en Netflix. Jij moet je er vooral niet mee bemoeien. Het weet zelf wel wat het moet doen, Totdat het bedtijd is en er eigenlijk een toets geleerd had moeten worden. Oh ja, en er lag ook een boek bij de bieb klaar, dat 'ie morgen nodig heeft."

"Mijn hoofd zit zo vol, hoor je jouw kind geregeld zeggen, Het krijgt niet helder uitgelegd wat er allemaal in het hoofd zit. 's Nachts slaapt het slecht. van alles wat er moet gebeuren en andere gedachtes spoken maar rond."