Voor jezelf

Als moeder maak jij allerlei afspraken bij instanties, leest en leert over autisme en bent constant bezig met plannen en structuur. Alles wordt tot in de puntjes door jou voorbereid, omdat je gelooft dat als het goed gaat met jouw kind, het goed met jou gaat. Maar de goede momenten duren nooit lang en het blijft hard werken. Niets lijkt vanzelf te gaan en jij voelt je onmisbaar. Je merkt dat steeds meer mensen jou niet begrijpen. Familie, vrienden en zelfs andere ouders op het schoolplein maken opmerkingen die pijn doen. Ze begrijpen niet wat je doormaakt. Bij wie kun jij je verhaal kwijt?

Gesprekken gaan altijd over jouw kind. Er lijkt geen ruimte en tijd te zijn voor jouw gevoelens, emoties en gedachten. Het voelt alsof die totaal ondergeschikt zijn. Maar jij hebt zoveel gevoelens. Vooral na gesprekken waarin weer werd bevestigd dat het niet zo lekker gaat met jouw kind, voel je intens verdriet en teleurstelling.

's Nachts lig je wakker van alles wat er rondom jouw kind geregeld moet worden. Je denkt aan alles wat niet lukt en aan wat in de toekomst misschien ook niet zal lukken. Bijna niemand lijkt er te zijn aan wie je deze twijfels kunt uiten.

 

Naast moeder van jouw kind met autisme, draag je ook andere petten. Je bent partner, moeder van andere kinderen, werknemer, zus, dochter, vriendin en ook nog jezelf. Er is steeds minder tijd voor al die andere rollen. Dit frustreert je enorm. Je energie neemt af. Je begint afspraken af te zeggen omdat je geen energie meer hebt. Je krijgt steeds minder gedaan en overweegt soms zelfs je ziek te melden. Jij verlangt naar rust, naar een moment waarop je even niets hoeft te doen.

Jij hebt zo'n behoefte aan iemand die naar jou luistert. Iemand die begrijpt wat jou bezighoudt en jouw gevoelens begrijpt. Je wilt graag weer je gezellige zelf zijn, met een volle batterij en plezier in het leven. Daarnaast hoop je ook op praktische tips om ervoor te zorgen dat het leven weer leuker en lichter wordt.

Als ervaringsdeskundige, moeder van 3 kinderen met autisme, begrijp ik hoe jij je voelt en wat je bedoelt. Ik ben er om naar je te luisteren. Ik kan je ook waardevolle tips geven om langzaam weer te gaan genieten. Dit is precies waar ik zelf jaren geleden ontzettende behoefte aan had.

Je hoeft niet langer met deze gevoelens rond te blijven lopen. Het is oké om ook een keer voor jezelf te kiezen. Jij bent het waard! 


Je kunt kiezen uit 3 trajecten om weer tot jezelf te komen, van 1 sessie tm een traject van 6 maanden. 

Lekker kort 

Jij wilt even jouw hart luchten en misschien kort wat sparren.  Een traject is dan niet altijd nodig. Soms volstaat een enkele sessie. Een losse sessie kan ook erg fijn zijn als "onderhoudssessie" na een traject. 

 • 1 sessie van 60 minuten
 • eventuele werk- en informatiebladen

 

 

De investering voor een losse sessie bedraagt 70 euro

Lekker groeien

Gedurende een periode van 3 maanden heb jij een aantal sessies om jouw verhaal te doen. Waar loop jij tegenaan? Tijdens de sessies bepaal jij waar het over gaat, want jij speelt de hoofdrol. 

 • traject van 3 maanden 
 • kennismakingsgesprek (telefoon/zoom)
 • 5 sessies van 60 minuten
 • evt. mapje met werkbladen en infobladen
 • 3 maanden de gelegenheid om tussentijds vragen te stellen over de hulpvraag via de mail of Whatsapp. 

 

De investering voor dit 3 maanden traject bedraagt  299 euro (betaling in termijnen mogelijk)

Lekker groeien & bloeien

Soms is het fijn om wat langer te tijd te hebben om jouw verhaal te doen en veranderingen door te voeren. In dit traject is meer tijd om aan de slag te gaan. Ook hier speel jij de hoofdrol en gaat het om wat jou bezighoudt. 

 • traject van 6 maanden 
 • kennismakingsgesprek (telefoon/zoom)
 • 9 sessies van 60 minuten
 • mapje met werkbladen en infobladen
 • 6 maanden de gelegenheid om tussentijds vragen te stellen over de hulpvraag via de mail of Whatsapp. 

De investering voor dit 6 maanden traject bedraagt 525 euro (betaling in termijnen mogelijk)


Handig om te weten: 

 • Kies jij voor een traject voor jezelf, dan is het ook voor jezelf. Dus in principe komt jouw partner niet mee. Of je moet dat een keer heel belangrijk vinden, dan is hij/zij natuurlijk van harte welkom. 
 • Zelfs als jouw kind ergens ander onder behandeling is, kun jij bij mij terecht. Dit gaat echt om jouw beleving, jouw gevoelens en bijhorende emoties. 
 • Werkgevers hebben vaak een budget voor iedere werknemer, waaruit coaching betaald zou kunnen worden. Soms geheel, soms een gedeelte ervan. Vaak wordt dit persoonlijke ontwikkeling of verzuimpreventie genoemd. 
 • Van de sessies maak ik alleen aantekeningen voor mezelf. Ik maak geen verslag voor jou, en dus ook niet voor andere instanties. Wat wij bespreken blijft dus tussen 4 muren. Wat een fijn idee! 
 • Deze trajecten kunnen plaatsvinden bij mij thuis in Boskoop, maar online is ook mogelijk, Extra fijn, want zo maakt het niets uit waar je woont. 
 • Wil je dat jouw familie ook leert wat autisme inhoudt en wat dit voor een impact dit op jou heeft? Dat kan ook! Daarvoor kun je een afspraak maken voor een familiemoment.

Jij herkent je hierin

👉Jij voelt je alleen.

👉Niemand lijkt de tijd te hebben om naar jou te luisteren.

👉Andere mensen begrijpen jou niet, wat jou kwetst. 

👉Jouw energie is laag, je hebt steeds minder puf.

👉Je laat steeds meer activiteiten vallen.

👉Jouw wereldje wordt steeds kleiner.

👉Jouw batterij laadt nauwelijks nog op.

👉Je zit vaak niet lekker in jouw vel.

👉Thuis is de sfeer vaak niet gezellig

👉Jij baalt van alles wat niet lukt binnen jouw gezin/leven.

👉Jij hebt alles voor jouw kind over.

👉Jij vergeet jezelf.

👉Soms lijk je tegen een burnout aan te zitten,

👉Je schaamt je voor jouw omgeving.

👉Jij hebt veel lasten te dragen.

Maar dit wil jij: 

👉Jij voelt je gehoord.

👉Jouw gevoelens en gedachten doen er toe.

👉Jij voelt je niet meer alleen en de enige,

👉Jouw batterij kan steeds vaker en sneller opladen.

👉Jij doet weer dingen die je leuk vindt.

👉Thuis is het weer gezellig. 

👉Jij hebt meer tijd en ruimte voor jezelf. 

👉Jij doet er weer toe en weet dat zelf ook. 

👉Je voelt je vaker weer positief.

👉Wat een ander er van vindt, laat jou koud. 

👉Jij bent niet de enige die de lasten hoeft te dragen. 

👉Jij zit weer lekker in je vel. 

👉Jij hebt alles voor je kind over, maar vergeet jezelf niet meer.

👉Jouw energie neemt weer toe. 

 

 


"Wat zullen de buren wel niet van ons vinden na de zoveelste meltdown. Iedereen heeft vast een mening over ons, als mijn kind zo ontzettend driftig is en met de deuren smijt."

"Volgens mij begrijpt niemand mij. Anders hadden mijn vriendinnen vast niet van die kwetsende uitspraken gedaan, zoals "Dat doet die van mij nou nooit" en mijn manier van opvoeden met structuur en voorspelbaarheid ter discussie gesteld."

"Mijn energie is zo goed als op. Ik laad niet meer op. Alles is mij teveel. Alles lijkt in het teken te staan van zorgen voor mijn kind en de rest van het gezin. Mijn batterij is leeg. Mijn aandacht bij mijn werk houden, lukt steeds minder. Ik ben bang voor een burnout."