Geen (lange) wachtlijsten, dus ben je lekker snel aan de beurt.


Over Bilitis

Hoi leukerd,

Wat leuk dat je even een kijkje neemt in wie er achter “KickASS Autismecoaching” zit.

Ik ben Bilitis* en ik ben een heleboel. Ik ben getrouwd, leerkracht, illustrator, organisator van events voor meiden met autisme en nu ook gediplomeerd autismecoach. Maar bovenal ben ik moeder van 3 prachtkinderen, met alle drie autisme. Het mag wel duidelijk zijn wat de reden is, dat ik autismecoach ben geworden. Daar vertel ik zo wat meer over.

Samen met mijn gezin woon ik in het mooie Boskoop. Mijn gezin bestaat naast mezelf uit mijn man, dochter en twee zoons, een hond en een rode kater. De twee oudsten zitten op het VSO en mijn jongste gaat nog naar de basisschool. Ik breng en haal hem lopend. Dat is zo ontstaan en het is best wel lekker. Het zorgt ervoor dat we zo voldoende beweging hebben. De school waar ik lesgeef is op een paar minuten fietsen afstand.

"Ik ben Bilitis en ik ben een heleboel. Maar bovenal moeder van 3 prachtkinderen met autisme"

 

Ik ben een creatief,  vrolijk en kleurrijk persoon. Ik hou van bloemen, vrolijke jurkjes, regenbogen, hartjes en stippen en van de kleur roze. Je maakt mij superblij met een reep chocola. Stiekem heb ik (bijna) altijd wel ergens een reep chocolade liggen, om zo nu en dan een stukje van te snoepen. Ieder weekend koop ik verse bloemen voor op de eettafel. En je zult mij eigenlijk altijd tegenkomen in een vrolijk jurkje. Je gelooft het misschien niet, maar daar kan ik echt alles in. Ik loop er zo een modderpad (tot mijn middel in de modder) mee en ook klussen gaat uitstekend in een jurk. Thuis draag ik weleens een joggingbroek, lekker na een lange dag werken of bij het opstaan.

 

 

In 2000 haalde ik mijn PABO diploma en ik ging meteen aan de slag op een school. Na een paar jaar ben ik de opleiding voor remedial teacher gaan doen, en heb ik ook even een praktijk gehad. Inmiddels was ik gaan werken op een cluster 2 school. Een school waar ik 14 jaar heb gewerkt en een hoop heb mogen leren. Ondertussen werd ik moeder van mijn 3 kinderen en bleken ze alle drie autisme te hebben. Dit zorgde er een paar jaar geleden voor dat ik in een burn-out terecht kwam. Op zo’n moment ga je nadenken over hoe en wat. Ik wilde creatief aan de slag en dat resulteerde uiteindelijk in het werk als illustrator van Studio Bieb. Ik was daar heel hard voor aan het werk, volgde coaching, stelde mooie doelen op en werkte knetterhard. Bijna had ik mijn doel behaald en toen werd alles anders....

 

"Bijna had ik mijn doel behaald, en toen werd alles anders..."

 

Heel 2021 lag mijn focus op het illustreren, ik had grootste plannen en deze waren ook aan het uitkomen. Tijdens oud & nieuw ging ik er ook echt vanuit dat 2022 mijn jaar zou worden. En dát werd het, alleen een beetje anders dan gepland. Ik had diverse gesprekken met coaches en experts gehad en iedere keer kwam het autisme van de kinderen naar boven. Steeds hoorde ik weer dat ik er iets mee moest doen. “Wat dan?” dacht ik steeds. Ik had echt geen idee, hoe ik autisme kon gaan combineren met het illustreren.

 

 

Mijn dochter, zo’n lekkere puber, had vanwege haar autisme en o.a schooluitval eigenlijk geen vriendinnen meer. Online sprak ze wel eens met andere meiden met ASS, maar ze wilde meer. Ergens halverwege januari 2022 kreeg ik het idee om een event te organiseren voor pubermeiden met autisme. Ik ging het vormgeven en gaf het een stoere naam “KickASS Meiden”. Het event was zo uitverkocht. Er kwamen 40 meiden uit heel Nederland naar dat mooie Boskoop. Gedurende de periode naar dit event, sprak ik ook ouders van deze meiden. Het werd mij al snel duidelijk, dat ik best veel advies kon geven aan deze moeders. Ik was al zoveel verder in het proces. Ook van het event kreeg ik zoveel energie! Toen wist ik dat ik hier iets mee moest doen. Ik herinnerde mij professionals die al jaren geleden tegen mij zeiden dat ik iets met mijn kennis en ervaring moest doen. Ik ging meteen op zoek naar de opleiding tot autismecoach, die ik al eens eerder was tegen gekomen. Ik heb heel hard gewerkt. Informatie tot mij genomen, casussen gemaakt en vragen beantwoord. Voordat ik examen moest doen, moest ik een grote casus beantwoorden. Dat ging mij goed af, want ik kreeg er een 9,5 voor. Begin juli deed ik examen en slaagde ik met een 9.2! In augustus kreeg ik de sleutel kreeg van een prachtige, gezellige en huiselijke ruimte waar ik nu kinderen, pubers en hun ouders, brussen en leerkrachten coach rondom autisme. Nu voelt het echt alsof alle puzzelstukjes op hun plek zijn gevallen.

 

"Nu voelt het alsof alle puzzelstukjes op zijn plek vallen."

 

 

Na dit hele verhaal nog even wat gekke dingetjes over mij. Ik eet alleen hagelslag op mijn brood. Ik heb thuis inmiddels de kleinste voeten. Ik word erg blij van Blond Amsterdam en ik heb ook echt een lievelingsbord (die op de foto met hartjes) Een dagje uit in vakanties, is voor de kinderen en mij naar IKEA gaan. Ik hou van pennen en mooie notitieblokjes, en vind het dan zonde om er in te gaan schrijven. Hiervoor pak ik dan vaak een stuk oud papier of een enveloppe.

*Misschien schrik je een beetje van mijn naam, want de kans is erg groot dat je die nog niet eerder hebt gehoord. Hoe spreek je die naam toch uit? Nou gewoon als Bie-lie-ties. Ik luister inmiddels naar alle uitspraken. Vind je het toch een beetje spannend om deze naam uit te spreken? Ik luister ook naar Bieb of juf. Ik vind het echt niet erg hoor.