Minder stress, meer rust

Jouw puber met autisme is zoooo gestrest. Door deze stress lukken de makkelijkste taken niet meer. Aandacht bij een taak houden lukt niet. Het gedrag kan zo omslaan. Jouw puber kan zelfs last hebben van lichamelijke klachten. Hij/zij zit duidelijk niet lekker in zijn/haar vel. Wat je ook zegt en aandraagt, het lijkt niet te werken. 

De sfeer in huis slaat hierdoor geregeld om. Jij vindt dat de puber zich niet zo moet aanstellen en gewoon iets moet proberen of doen. Jouw puber vindt dat je er zo overheen walst en hem/haar dus écht niet begrijpt. Gaat het ooit nog gezellig worden? 

Bij mensen met autisme is stress een zeer veel voorkomend probleem. Stress bij mensen met autisme uit zich dan ook anders, dit komt door de andere manier van denken en prikkelverwerking,  Zij hebben niets aan onze goed bedoelde raad. Er moet echt dieper gegraven worden om inzicht te krijgen. In het traject starten we dan ook echt bij het allereerste begin. 

Iedere sessie gaan we een stapje verder, totaal 7 stappen. Van het herkennen van de stresssignalen, via wat helpend is tot aan het eigen maken en in staat zijn om deze stappen steeds weer te kunnen herhalen. Als je weet hoe stress voelt en weet waar het doorkomt, weet je ook wat je kunt doen om dit te verminderen. Hierdoor zal de puber rust ervaren, wat uiteindelijk weer ten goede komt aan het gedrag en dus de sfeer in huis. 

"Minder stress, meer rust" is een vervolg van het Prikkelprofiel. Het prikkelprofiel is voor kinderen vanaf 8 jaar tm 16 jaar, om inzicht te krijgen waar zij overprikkeld van raken. "Minder stress, meer rust" is er voor jongeren vanaf 15 jaar. Dit gaat verder dan alleen prikkels herkennen en wat je daarvoor moet doen en laten. Jouw puber leert echt een hele manier om met stress om te gaan, bestaande uit 7 stappen. Dit is zeer waardevol voor de rest van zijn/haar leven. 

Tijdens dit traject worden er ook opdrachten meegegeven om thuis mee aan de slag te gaan, Dit is essentieel om dit traject te laten slagen. 
Wist je dat dit het enige traject is dat ook door volwassenen met autisme bij mij te volgen is. 

 

In het kort: 
*Traject van 7 sessies (van max, 60 minuten) (ongeveer 1x per 2 weken) 
*Inclusief tussenevaluatie en eindevaluatie. 
*Voor jongvolwassenen vanaf 15 jaar. 
*Ook voor volwassenen met autisme en stress geschikt. 
*Tussentijds kun je via de mail vragen stellen. (uitgaande van een redelijke frequentie. Het is mogelijk dat een vraag in de volgende sessie besproken wordt)
*Huiswerkopdrachten
*Inclusief diverse werkbladen en andere materialen. 
*Kan zowel in de praktijk als online worden gedaan.
*De investering van dit mooie 7 stappen traject om minder stress te ervaren is 495 euro
*De mogelijkheid bestaat om de investering in termijnen te betalen.

 

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Doet u dit binnen 24 uur, dan kunnen de kosten in rekening worden gebracht.