Mijn aanbod

Jij bent op zoek naar hulp omtrent jouw kind met (een vermoeden van) autisme. Jij hebt gemerkt dat het zo niet langer meer gaat. Er moet iets gebeuren en het aanbod dat jou gedaan is, vind jij niet passend. Of misschien spelen de wachtlijsten jou nu wel parten. Jij hebt besloten het heft in eigen hand te nemen. Jij neemt (weer) de regie over jouw leven en jullie gezin.
De hulp die je zoekt kan op allerlei vlakken zijn. Jij wilt dat jouw kind meer inzicht krijgt in zijn/haar autisme. Het kan ook zijn dat jij naar (nieuwe) handvatten zoekt, om zelf te leren omgaan met het (vermoedelijke) autisme van jouw kind.
Natuurlijk is het ook mogelijk dat je zelf zoekende bent naar een luisterend oor. Je staat altijd maar klaar voor jouw kind. Je doet van alles en rent van hot naar her. Je voert gesprekken met instanties en vecht met allemaal emoties omdat jouw gezinsleven niet zo gaat als gehoopt. Maar helemaal niemand lijkt jou te begrijpen of jou te horen.
Bij mij, KickASS Autismecoaching, kun je terecht als je op zoek bent naar praktische en positieve hulp omtrent autisme. Dit kan zijn voor jouw kind of puber, maar dus ook als ouder, brus of school kun je bij mij terecht. Ik help je graag, zodat jij weer een stap maakt in het omgaan met autisme. Zodat jij je weer beter gaat voelen en het thuis ook weer wat makkelijker en gezelliger wordt.
Bij het onderstaande aanbod vind je vooral trajecten die individueel of als gezin gedaan kunnen worden. Bij dit aanbod heb ik heel erg gekeken naar waar mijn eigen behoefte lag terwijl ik zoekende was en naar wat mijn eigen gezin (3 kinderen met autisme) nodig had. Ook het luisterende oor voor jou mag niet ontbreken,
Naast deze trajecten bied ik ook regelmatig diverse events en workshops aan. Het is juist ook belangrijk om herkenning en acceptatie te kunnen vinden met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Het idee dat je niet de enige bent, kan al zo helpend en waardevol zijn. Voor jou als ouder, maar ook voor jouw kind. Het aanbod van deze workshops en events is ook zeker de moeite waard om te bekijken.
In de toekomst kunnen er zeker nog trajecten, workshops of events bijkomen. Daarom kan het handig zijn, om mij in de gaten te houden. Dat kan via deze site, de nieuwsbrief of social media.
Mocht jij nu een hulpvraag hebben, en weet je niet welk traject hiervoor passend is? Stuur mij dan een berichtje. Samen met jou kijk ik dan wat passend zou zijn.
1 op 1 sessies

Jij wilt heel graag dat er geluisterd wordt naar jouw verhaal. Jij bent moe en hebt last van stress. Je vraagt je regelmatig af wat je fout doet. Hebben al die andere mensen gelijk? Jij wilt ook wel eens gewoon een spontaan uitje organiseren of wat langer blijven op een verjaardag. Niet altijd maar rekening hoeven houden met jouw kind met een (vermoeden van) autisme. Altijd aan staan en een standaard een paar stappen voor moeten lopen. Als je een gesprek hebt over jouw kind bij een instantie, gaat het altijd om jouw kind. Voor jouw verhaal hebben ze geen tijd. Vriendinnen begrijpen het ook niet, zelfs familieleden lijken het soms niet te snappen. Jij voelt je alleen...
Deze 1 op 1 coaching is niet alleen geschikt voor jou als ouder. Dit is ook zeer geschikt als je merkt dat jouw kind niet lekker in zijn/haar vel zit en behoefte heeft om hierover in gesprek te gaan en eventuele handvatten te krijgen. Ik ga aan de slag met het kind/jongere aan de hand van de hulpvraag. Dit kan in de zithoek zijn, en dan gaan we met elkaar in gesprek. Het kan ook in de tafelhoek plaatsvinden en dan is de kans groot dat we er een spelletje bij pakken, een beetje creatief zijn of iets schrijven of invullen. Net wat er op dat moment nodig is, om bezig te zijn met de hulpvraag.
Geschikt voor jezelf, jouw kind met (een vermoeden) van autisme of de "brus".
Prikkelprofiel

Als je autisme hebt, is de kans zeer groot dat je vaak overprikkeld bent. Overprikkeling is erg vervelend voor jou, maar ook voor de mensen om je heen. Soms lijkt het jou zomaar te overkomen, en dat wil je eigenlijk niet meer.
Voor jou als ouder kan het ook erg lastig zijn, dat je niet weet waarom jouw kind reageert zoals het reageert. Je gaat raden naar de reden, voelt je moedeloos en wanhopig. Wat is er nou toch?
Hoe tof zou het zijn als je weet waar jij/jouw kind precies door overprikkeld raakt én wat je daar aan kan doen.
Minder stress, meer rust

Jouw puber met autisme is zoooo gestrest. Door deze stress lukken de makkelijkste taken niet meer. Aandacht bij een taak houden lukt niet. Het gedrag kan zo omslaan. Jouw puber kan zelfs last hebben van lichamelijke klachten. Hij/zij zit duidelijk niet lekker in zijn/haar vel. Wat je ook zegt en aandraagt, het lijkt niet te werken. De sfeer in huis slaat hierdoor geregeld om. Jij vindt dat de puber zich niet zo moet aanstellen en gewoon iets moet proberen of doen. Jouw puber vindt dat je er zo overheen walst en hem/haar dus écht niet begrijpt. Gaat het ooit nog gezellig worden?
Bij mensen met autisme is stress een zeer veel voorkomend probleem. Stress bij mensen met autisme uit zich dan ook anders, dit komt door de andere manier van denken en prikkelverwerking,
Lees meer...
Dit traject is ook geschikt voor volwassenen met (een vermoeden van) autisme die stress ervaren!
Structuur aanbrengen (via plannen, planborden & stappenplannen)

Jouw kind lijkt maar te doen wat in hem/haar opkomt. Je ziet absoluut geen logica in wat er gedaan wordt. Of jouw kind komt nergens toe zonder dat hij/zij weet wat er gaat gebeuren. Ondertussen wordt jij helemaal moedeloos. Je hebt nu toch al 10x gezegd wat je gaat doen. En waarom lukt die routine 's ochtends nou toch niet? Gevolg is dat jij vaak loopt te mopperen, jouw kind absoluut niet begrijpt wat er aan de hand is en de sfeer is ver te zoeken. Misschien heb je wel eens gehoord van plannen en planborden, maar je vraagt je af of dat gaat helpen en hoe je dat dan moet doen. Als je op internet kijkt zie je door de bomen het bos niet meer.
Als ervaringsdeskundige met 3 kinderen met ASS, door mijn rol als leerkracht en als gestructureerd type weet ik op welke manieren je kunt plannen en een planbord kan inzetten. Ik weet dat er veel manieren zijn om overzicht en structuur aan te bieden, naast het planbord en picto's.
EHBA (Eerste Hulp Bij Autisme)

Jij hebt net te horen gekregen dat jouw kind de diagnose ASS heeft. Dat zag je misschien al wel aankomen en dan kwam het niet echt als een verrassing. Of misschien had je het helemaal niet verwacht. In de meeste gevallen schrik je toch even, en moet je even slikken. In ene krijg je allemaal gedachten in jouw hoofd. "Wat moet ik doen?", "Hoe moet dit?", "Zou dit nog wel kunnen?" tot aan "Hoe ziet onze toekomst eruit?"
Je kunt natuurlijk naar de bieb of de (online) boekhandel gaan en alle boeken kopen die je tegenkomt. Inlezen in autisme kan zeker nuttig zijn. Daarnaast kan het handig zijn om een EHBA te boeken. Tijdens mijn EHBA geef ik jou en jouw partner praktische uitleg over autisme, zodat je na afloop een stukje basiskennis hebt.
Familiemoment

Jij hebt er inmiddels (enige) vrede mee dat jouw kind autisme heeft. In jouw gezin krijgt het langzaamaan een plaatsje. De diagnose was ook wel fijn, want nu begrijp je beter waar bepaald gedrag vandaan komt. Het enige waar je nu nog tegen aanloopt zijn opmerkingen van familieleden, die nogal kwetsend kunnen zijn. "Bij mij doet hij dat nou nooit.", "Je moet hem gewoon eens op zijn kop geven.", "Hij is gewoon verwend, daarom doet hij die dingen" tot aan "Misschien ligt het wel gewoon aan jou en jouw manier van opvoeden." Net de opmerkingen die je kunt gebruiken, als je in zo'n proces zit. Wat zou het fijn zijn, als opa, oma. tante of oom, ook beseft hoe het is om een kind met autisme te hebben. Waarom hij bepaald gedrag niet bij hen laat zien en waarom plannen wel van belang is.
Emoties, hoe & wat?

Help! Jouw kind is steeds zo boos of verdrietig. Je komt er maar niet achter wat er aan de hand is, want hij/zij kan geen woorden geven aan de emotie. Voor jou is het zo moeilijk om er achter te komen wat er speelt. Bij een boos kind dat niet luistert, zul je waarschijnlijk zelf ook boos worden, en jouw kind naar zijn/haar kamer sturen. Dat lijkt in die situatie de oplossing, maar dat is het niet. Jij hebt wel even rust, maar je weet nog steeds niet wat er speelt. Jouw kind kan hier heel verdrietig van worden of misschien nog bozer. Of misschien is jouw kind wel heel angstig of weigert het altijd alles wat er gedaan moet worden. Jouw kind voelt zich onbegrepen. Geen fijne situatie, voor niemand.
Hoe fijn zou het zijn als jij erachter kunt komen waar bepaald gedrag vandaan komt. Hoe fijn is het als jouw kind zelf inzicht krijgt in wat er gebeurt en wat er aan gedaan kan worden. Hoe fijn moet het dan wel weer niet worden thuis?
Klassenvoorlichting

Hoe fijn zou het zijn als andere mensen en kinderen rekening met jou proberen te houden. Dat geldt natuurlijk helemaal voor jouw klasgenoten. Dat zij begrijpen waarom je op een bepaalde manier reageert of dingen op een bepaalde manier doet. Je zit 5 dagen per week bij elkaar in de klas. Maar hoe leg je dat uit aan jouw klas? En het is ook best wel spannend om te doen.
Daarom gaan WIJ samen aan de slag. Van tevoren hebben we in mijn praktijk al over jouw autisme gepraat. Wat heb jij nodig van jouw klasgenoten? Wat moeten ze weten? Met deze informatie maak ik een presentatie. Samen met jouw juf of meester prikken we dan een moment en gaan we de presentatie houden.
Kopje luisterend oor

Heb jij soms ook even de behoefte om gewoon jouw hart te luchten bij iemand die begrijpt wat jij doormaakt? Vriendinnen en schoolpleinmoeders begrijpen jou niet altijd, ze kunnen zich niet voorstellen wat jij allemaal meemaakt. Waarom zou jouw kind niet zijn zoals hun kinderen? Zelfs jouw partner en familie begrijpen het soms niet. Of heb je net een "vervelend gesprek" gehad over jouw kind bij een instantie of school?
Wees welkom! Als moeder van 3 kinderen met ASS ben ik inmiddels aardig door de wol geverfd. Ik heb bijna alles al meegemaakt en weet hoe het voelt. We drinken samen even een lekkere kop thee. Jij vertelt jouw verhaal, ik luister en begrijp het.