Over jouw kind

Als moeder wil je altijd het beste voor jouw kind, vooral wanneer jouw kind (vermoedelijk) autisme heeft. Je zet je volledig in voor je kind, maakt planningen, maakt overal afspraken en doet er alles aan om zoveel mogelijk kennis op te doen. Je wilt niets liever dan dat je kind goed functioneert, maar helaas is de realiteit vaak niet zo rooskleurig. Het kan chaotisch zijn, je loopt constant achter de feiten aan en er ontstaan ruzies en onbegrip. De sfeer in huis lijdt hieronder en lijkt regelmatig gespannen. Soms kan je zelfs het gevoel hebben dat je faalt. Je vraagt je af wat je verkeerd doet.

Het is begrijpelijk dat je graag hulp wilt en snel aan de slag wilt gaan. Je wilt dat alles gemakkelijker wordt, dat je jouw kind beter begrijpt en beter kunt begeleiden. Je wilt in duidelijke taal leren wat autisme inhoudt. Daarnaast wil je leren hoe je effectief kunt plannen zonder steeds nieuwe materialen aan te schaffen die niet werken. En als jouw kind een "error" heeft, vraag jij je af wat je het beste kan doen, 

Ik kan jou praktische begeleiding bieden. Ik kan uitleg geven over wat autisme inhoudt en specifiek ingaan op de situatie van jouw kind. Als je begrijpt wat autisme inhoudt, zal dat al een verschil maken. Ook kan ik  je helpen met het ontwikkelen van goede planningsvaardigheden, structuur bieden en stappenplannen maken. Samen kijken we naar de situaties die nu nog niet soepel verlopen. We onderzoeken wat we kunnen veranderen om ervoor te zorgen dat alles soepeler verloopt.

 

Als jouw kind regelmatig een "error" of meltdown ervaart, kunnen we samen onderzoeken waar dit vandaan komt en vooral wat jij kunt doen om ermee om te gaan. Daarnaast is er uiteraard ruimte voor alle andere vragen die je hebt over jouw kind met autisme.

Blijf niet te lang rondlopen met deze gevoelens, maar kom in actie. Ik sta klaar om je te helpen en ondersteunen bij het vinden van oplossingen.


Voor praktische begeleiding over het autisme bied ik 3 trajecten aan. 

Lekker kort 

Jij hebt een korte hulpvraag over jouw kind, dan is een traject niet altijd nodig. Soms volstaat een sessie. Een losse sessie kan ook erg fijn zijn als "onderhoudssessie" na een traject. 

  • 1 sessie van 60 minuten
  • eventuele werk- en informatiebladen





 

 

De investering voor een losse sessie bedraagt 70 euro

Lekker groeien

Gedurende een periode van 3 maanden heb jij een aantal sessies om inzicht te krijgen of vaardigheden te leren om zo beter met het autisme van jouw kind om te kunnen gaan. Er is eventueel ruimte voor meerdere hulpvragen.

  • traject van 3 maanden 
  • kennismakingsgesprek (telefoon/zoom)
  • 5 sessies van 60 minuten
  • mapje met werkbladen en infobladen
  • 3 maanden de gelegenheid om tussentijds vragen te stellen over de hulpvraag via de mail of Whatsapp. 

 

De investering voor dit 3 maanden traject bedraagt  299 euro (betaling in termijnen mogelijk)

Lekker groeien & bloeien

Om nog meer te  kunnen groeien is een langer traject een mooie uitkomst. Er is meer tijd om aan de slag te gaan, meer te oefenen en het nieuwe eigen te maken, Ook is er meer ruimte om dieper in te gaan op meerdere hulpvragen. 

  • traject van 6 maanden 
  • kennismakingsgesprek (telefoon/zoom)
  • 9 sessies van 60 minuten
  • mapje met werkbladen en infobladen
  • 6 maanden de gelegenheid om tussentijds vragen te stellen over de hulpvraag via de mail of Whatsapp. 

De investering voor dit 6 maanden traject bedraagt 525 euro (betaling in termijnen mogelijk)


Handig om te weten: 

  • Jij, als moeder bent niet de enige die problemen ervaart met jouw kind en een traject wil volgen. Grote kans dat jouw partner daar ook behoefte aan heeft. Dat is natuurlijk geen probleem. Jullie zijn samen welkom bij mij, 
  • Een traject om beter om te gaan met jouw kind en/of inzicht te krijgen, kan naast de mogelijke wachtlijst bestaan.
  • Van de sessies maak ik alleen aantekeningen voor mezelf. Ik maak geen verslag voor jou, en dus ook niet voor andere instanties. Wat wij bespreken blijft dus tussen 4 muren. Wat een fijn idee! 
  • Deze trajecten kunnen plaatsvinden bij mij in Boskoop, maar online is ook mogelijk, Extra fijn, want zo maakt het niets uit waar je woont. 
  • Wil je dat jouw familie ook leert wat autisme inhoudt? Dat kan ook! Daarvoor kun je een afspraak maken voor een familiemoment.

Jij herkent je hierin

👉Je hebt het gevoel te falen als moeder. 

👉Wat je ook doet, het lijkt niet te werken.

👉Jij weet niet wat je nog meer kan doen.

👉Plannen en structuur aanbrengen klinkt zo makkelijk.

👉Eigenlijk weet je niet precies wat autisme inhoudt.

👉Je wilt hulp, maar die wachtlijsten zijn zo lang.

👉Thuis wordt het steeds minder gezellig. 

👉Je herkent jezelf niet meer en twijfelt aan jezelf.

👉Jouw batterij laadt nauwelijks meer op.

👉Iedereen loopt achter de feiten aan.

👉Een "error" of meltdown blijft een raadsel voor jou.

👉Jij hebt al zoveel materialen aangeschaft, maar gebruikt ze niet.

👉Het is thuis vaak een grote chaos.

👉Jij wilt hulp en liefst vandaag! 

👉Jouw gezin lijkt uit elkaar te vallen. 

👉Jij maakt je zorgen om de andere kinderen. 

Maar dit wil jij: 

👉Je voelt je een goede moeder, die je gewoon ook bent.

👉Een gestructureerd en gezellig gezin.

👉Praktische hulp, zo snel mogelijk.

👉Weten wat autisme inhoudt en hier rekening mee kunnen houden,

👉Jouw batterij loopt niet meer zo snel leeg.

👉Je kunt een "error" voorspellen en hier op inspelen.

👉Je weet hoe je moet plannen.

👉Stappenplannen en routines zijn een eitje voor je.

👉Thuis is het weer leuk. 

👉Er is minder strijd met jouw kind met autisme. 

👉Er is weer begrip voor elkaar. 

👉Jij hebt handvatten om met situaties om te gaan. 

👉Jouw zelfvertrouwen en dat van je kind groeit weer! 

👉Je voelt weer dat jullie als gezin een zijn en doen. 

👉De "brussen" voelen zich ook weer gezien en gehoord. 

 

 


"Iedere ochtend loopt iedereen als kip zonder kop door elkaar heen. Jouw kind verzet zich, voert een strijd en doet alles behalve wat er moet gebeuren. Jouw eigen stressthermometer loopt steeds hoger op. Net op het nippertje zet je jouw kind bij school af."

"Het had zo'n tof weekend moeten worden. Even op visite, een hapje eten en de dag erna gezellig naar de nieuwe bioscoop. Het liep uit op één groot drama. Een gillend en dwars kind, zorgde ervoor dat alles niet leuk was. Uiteindelijk ging jij eerder naar huis en zat jij thuis met jouw kind. Terwijl de rest de activiteiten voortzette,"

"Iedere keer weer als jouw kind thuis komt na een dag school, is het zo driftig. Hij gilt en schreeuwt de hele boel bij elkaar. Smijt met de deuren. Daarna komt er een gigantische huilbui. Jij mag en kan niets doen. Wat doet jouw dat pijn, En wat zullen de buren wel niet denken?"