Prikkelprofiel

Als je autisme hebt, is de kans zeer groot dat je vaak overprikkeld bent. Overprikkeling is erg vervelend voor jou, maar ook voor de mensen om je heen. Soms lijkt het jou zomaar te overkomen, en dat wil je eigenlijk niet meer. 


Voor jou als ouder kan het ook erg lastig zijn, dat je niet weet waarom jouw kind reageert zoals het reageert. Je gaat raden naar de reden, voelt je moedeloos en wanhopig. Wat is er nou toch? 

 

Hoe tof zou het zijn als je weet waar jij/jouw kind precies door overprikkeld raakt én wat je daar aan kan doen. 

Tijdens deze sessies "Prikkelprofiel" gaan wij aan de slag met het maken van een prikkelprofiel. We ontdekken samen waar jij/jouw kind vooral prikkels van krijgt en wat helpend zou kunnen zijn voor jou/jouw kind. Hiervan maken we een mooi document, het zogenaamde prikkelprofiel. Dit is fijn voor jezelf, maar ook voor je ouders en school. Zo weet iedereen hoe ze jou/jouw kind kunnen helpen. 


Na afloop heb je inzicht in hoe jij/jouw kind overprikkeld raakt en wat je daar aan kunt doen. Je krijgt een prikkelprofiel voor jezelf en jouw omgeving. Tevens leer je hoe jij dit prikkelprofiel zelf kunt gaan aanvullen in de toekomst. 

 

In het kort: 

*Het prikkelprofiel kan gemaakt worden voor kinderen vanaf 8 tm 16 jaar.
*De sessies zijn alleen met het kind.
*Het kind ontvangt een werkboek. 
*Op het einde ontvang je een document met daarin het prikkelprofiel.
*Een prikkelprofiel omvat 4 sessies en 1 nabespreking samen met de ouders.
*Eventueel mogelijk om dit online te doen. 
*De investering voor een prikkelprofiel is 275 euro. 


Op verzoek kan ik het prikkelprofiel op school uitleggen aan de groepsleerkracht/mentor. Dit is niet bij de prijs inbegrepen. De investering hiervoor is 75 euro, als ik een uur op school met de leerkracht en/of IBer spreek. Dit is inclusief reiskosten in de omgeving rondom Waddinxveen. Een telefonisch/online overleg met school is ook mogelijk. Hiervoor is de investering 17,5 euro per 15 minuten. Er wordt met hele kwartieren gerekend. Meer informatie over schoolcontact. 
Mocht er later behoefte aan een extra sessie zijn, dan kan er altijd een afspraak voor een losse sessie gemaakt worden. 

 

Prikkelprofiel EXTRA 

Er bestaat een mogelijkheid om naast het "Prikkelprofiel" zoals hierboven beschreven, het pakket uit te breiden met extra ondersteuning. Deze extra ondersteuning houdt in dat jouw kind 3x (online) het "Prikkelspel" kan doen met mij. Gedurende het traject tot een maand na de afsluiting. Hierdoor krijgen jij en jouw kind meteen beter zicht op wat er in een bepaalde situatie gebeurde en wat er nodig was. 

*De investering voor het prikkelprofiel extra is 350 euro. 

 

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Doet u dit binnen 24 uur, dan kunnen de kosten in rekening worden gebracht.