Geen (lange) wachtlijsten, dus ben je lekker snel aan de beurt.


1 op 1 sessies

Sessies voor de ouder(s) 

Jij wilt heel graag dat er geluisterd wordt naar jouw verhaal. Jij bent moe en hebt last van stress. Je vraagt je regelmatig af wat je fout doet. Hebben al die andere mensen gelijk? Jij wilt ook wel eens gewoon een spontaan uitje organiseren of wat langer blijven op een verjaardag. Niet altijd maar rekening hoeven houden met jouw kind met een (vermoeden van) autisme. Altijd aan staan en een standaard een paar stappen voor moeten lopen, Als je een gesprek hebt over jouw kind bij een instantie, gaat het altijd om jouw kind. Voor jouw verhaal hebben ze geen tijd. Vriendinnen begrijpen het ook niet, zelfs familieleden lijken het soms niet te snappen. Jij voelt je alleen, 

Het kan dan heerlijk zijn om te kunnen praten over hoe jij dit allemaal ervaart. Dat er geluisterd wordt naar jouw verhaal. Door mijn ervaringen als moeder van 3 kinderen met autisme en als gediplomeerd autismecoach begrijp ik jou en luister ik naar jou. Dit doet je goed. Het zal je uiteindelijk weer energie geven. 

Sessies voor het kind met (vermoeden van) autisme

Deze 1 op 1 coaching is niet alleen geschikt voor jou als ouder.  Dit is ook zeer geschikt als  je merkt dat jouw kind niet lekker in zijn/haar vel zit en behoefte heeft om hierover in gesprek te gaan en eventuele handvatten te krijgen. Ik ga aan de slag met het kind/jongere aan de hand van de hulpvraag. Dit kan in de zithoek zijn, en dan gaan we met elkaar in gesprek. Het kan ook in de tafelhoek plaatsvinden en dan is de kans groot dat we er een spelletje bij pakken, een beetje creatief zijn of iets schrijven of invullen. Net wat er op dat moment nodig is, om bezig te zijn met de hulpvraag. 

Een 1 op 1 sessie kan ook plaatsvinden met het kind/jongere én een ouder. Soms is dat fijn als het kind/jongere zelf niet goed kan verwoorden wat er aan de hand is. Of als het voor allebei van belang is dat jullie precies hetzelfde horen.

Sessies voor brussen

Tot slot is het ook mogelijk dat je als "Brus" (broer of zus van een kind met autisme) komt praten en aan de slag gaat. Ze zeggen wel eens "autisme heb je niet alleen". Vaak wordt er vooral gekeken naar het kind met autisme en de ouders en worden brussen vergeten. Als brus kan dit zeker ook impact hebben op jouw leven. Spontaniteit is ver te zoeken. Bijna alles ligt vast en de dingen die gedaan worden zijn vaak afhankelijk van hoe het gaat het jouw broer/zus met autisme. Thuis is de sfeer soms zo gespannen. Zien jouw ouders jou wel? Weten ze op school wel hoe jij je voelt? En vriendjes vinden het maar stom dat ze niet zomaar bij jou mogen spelen. Dit kan zó frustrerend zijn, 

Voor een "brus" kan het heel fijn om hierover met een buitenstaander te praten. Dat is vaak makkelijker dan tegen je ouders, want dan zijn ze toch bang dat ze de ouder kwetsen. Ze zien echt wel dat hun ouder op het tandvlees loopt, dus passen ze zich aan. 
Wil jij dat jouw andere kind zich ook gehoord en gezien voelt? Dan is een 1 op 1 sessie ook heel waardevol. Ook dit kan met alleen de brus gebeuren of met de brus en ouder. Soms is het per sessie wisselend. 

 

Hoe werkt het? 

Heb je interesse in een coachingstraject? Dan kun je het best eerst contact opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek. Dit gesprek doen we telefonisch en dat is om erachter te komen of we bij elkaar passen en ik aan de slag kan met de hulpvraag. 

Mochten we tot de conclusie komen dat we bij elkaar passen, dan volgt er evt, eerst een (telefonische) intake (max. 45 min) Dit ligt eraan of ik tijdens het kennismakingsgesprek een goed beeld heb gekregen, Aan het einde van de intake of het kennismakingsgesprek, maken we een afspraak voor de eerste sessie. De duur van de sessie is afhankelijk van de setting. 

 

Een sessie duurt 55 minuten. Na afloop bespreek ik kort met de ouder wat we hebben gedaan en evt. thuisopdrachten. Is er behoefte aan een langere evaluatie, dan korten we de sessie in naar 45 minuten. 

Deze sessies zouden online kunnen plaatsvinden. Het werken met jongere kinderen gaat wel moeizamer online, daarom is online vooral geschikt voor jongeren en ouders.

Mogelijkheden: 

*Pakket van 5 sessies

Het fijnste is om meteen te kiezen voor een pakket van 5 sessies. Deze plannen we zoveel mogelijk meteen in. 
Nog een pluspunt van een pakket is dat je mij tussendoor voor vragen mag appen en/of mailen. 

Na de 5 sessies wordt er gekeken of het traject afgesloten kan worden, of dat we nog verder gaan.

-Pakket Meer bevat 5 sessies, incl. intake,  eindevaluatie, mogelijkheid voor tussentijds contact en eenmalig kort telefonisch overleg met school. Dit pakket bedraagt 345 euro
Het is mogelijk om dit pakket in 2 termijnen te betalen: 2 x 177,50 

-Pakket Basis Er is ook een mogelijkheid zonder intake, evaluatie en tussentijds contact en schooloverleg. Dat is vooral handig als ouder en je gewoon op zoek bent naar een luisterend oor. Of als je deze extra's niet nodig acht voor jouw kind. 
De investering is dan 299 euro (eventueel te betalen in 2 termijnen á 155) 


Voor een pakket van 5 sessies geldt dat ze gebruikt moeten worden binnen 4 maanden. 

*Losse sessies 

Het zou eventueel ook mogelijk zijn om losse sessies te doen. Soms heb je een kleiner onderwerp waar je mee aan de slag wilt of wil je maar sporadisch langskomen. 

De investering van een losse sessie is 65 euro. 


Hier zit geen intake, tussen-en eindevaluatie bij, Van te voren is het wel wenselijk met elkaar gesproken te hebben over de hulpvraag. 

Schoolcontact

Bij het uitgebreide pakket zit een kort overleg moment met school*. Dit is standaard telefonisch (of via online meet) en zal ongeveer een half uur duren.

Dit contact met school is natuurlijk ook mogelijk buiten dit uitgebreide pakket, of als er meerdere momenten nodig blijken te zijn.  Een kwartier telefonisch overleg is 17,50 euro. Er wordt gewerkt met hele kwartieren. 

 

Het is ook mogelijk om aan te schuiven bij een gesprek op school .De kosten daarvoor zijn 75 euro. Dit kan alleen in de regio van de praktijk.

 

! Contact met school zal alleen plaatsvinden als je als ouder/verzorger daar toestemming voor geeft.
! De factuur wordt aan de ouders verstuurd. Mocht de school dit willen betalen, dan kunnen zij dit aan mij (of schriftelijk aan de ouders) laten weten. Zonder deze toestemming gaat de factuur ten allen tijden naar de ouders.

* Waar schoolcontact staat kan ook gelezen worden: contact met andere instanties. Denk aan een zorgboerderij, jeugdhulp. Voor al deze situaties geldt dat er schriftelijke toestemming nodig is. (via de mail of een toestemmingsformulier) 

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Doet u dit binnen 24 uur, dan kunnen de kosten in rekening worden gebracht.