Workshops & Events

Als ouder van een kind met (vermoeden van) autisme kun jij je wel eens heel eenzaam voelen. Het lijkt soms of niemand jou begrijpt. Dat is een heel vervelend gevoel. Soms ga je dan ook aan jezelf twijfelen. "Doe ik het verkeerd?" Logisch dat je hiervan baalt, Ook jouw kind met autisme kan zich heel eenzaam en onbegrepen voelen. Andere kinderen begrijpen niet waarom het kind iets niet wil of kan doen. Zeker met pubermeiden met (een vermoeden van) autisme kom je dat vaak tegen. 

Voor jou, maar zeker ook voor jouw kind is het zoooo fijn en vooral belangrijk om herkenning en acceptatie te vinden. Het is namelijk zo bijzonder en waardevol om je niet alleen te voelen. Ervaren dat je niet bijzonder bent, is ook zo fijn. Dit doet een persoon zo goed! 

Begin 2022 ben ik daarom begonnen met het organiseren van events voor pubermeiden met autisme en het is zo mooi om te zien wat daar allemaal uit voort is gekomen. Meiden die nu eindelijk vriendinnen hebben en in fijne appgroepen zitten. Meiden die een stuk acceptatie hebben gevonden. Dat is de reden dat ik naast het aanbod van de diverse trajecten ook workshops, events en andere activiteiten aanbied. Momenten die positief zijn, en vooral in het teken van herkenning en acceptatie staan. 

Herkenning en acceptatie vinden is echt een cadeautje voor jezelf. Hierdoor ga jij (of jouw kind) je beter voelen. Gun het jezelf of jouw kind. 


Koffie & kletsen

Als ouder van een kind met autisme kun je soms het gevoel hebben niet begrepen te worden. De schoolpleinmoeders snappen niet waarom jouw kind niet alles doet, zoals hun kind. Ook bij andere mensen in jouw omgeving kun je niet altijd jouw ei kwijt, of dat denk jij in ieder geval.  Je voelt je soms bijzonder en alleen. Het kan erg fijn zijn om met andere ouders, die in hetzelfde schuitje zitten, (bij) te kletsen. Jij bent dus hartstikke welkom bij : Koffie & Kletsen.

Tijdens Koffie & Kletsen ontmoet je een aantal andere ouders en onder genot van koffie* en iets lekkers, kun je naar hartenlust ervaringen uitwisselen en vragen om tips. Of gewoon even kletsen

Lees meer....


"Bedankt voor jullie geweldige initiatief. De meiden hebben gisteren een superdag gehad. Leuk om te zien hoe Meike gisteren, toen ze thuis kwam, direct aan de slag ging met haar telefoon en het vriendinnenboekje. En fijn dat ze vanmorgen al twee leuke berichten kreeg van meiden die ze had ontmoet op het event. Ik hoop dit het event nog een vervolg gaat krijgen!"

KickASS Meiden Event
Marianne 

"Vandaag was het 1e event! Wat een geweldige locatie en aan alles was gedacht. 👏🏻 Femke vond het ge-wel-dig!!!! Volgende keer wil ze weer. Ga er vooral mee door want er zijn zoveel meiden zoals mijn dochter die erkenning zoeken en meiden wil ontmoeten zoals zij. Dank voor deze topdag! X"

KickASS Meiden Event
Maaike