Mijn praktijk & voorbereiding kinderen

Het begin van mijn praktijk

Toen ik bezig was met mijn opleiding tot autismecoach wist ik dat er een praktijk moest komen. In mijn hoofd had ik meteen een plaatje van wat ik wilde uitstralen. Ik wilde een gezellige en huiselijke ruimte, als tegenhanger van de saaie kantoortjes in instanties waar de kinderen en ouders al vaak hebben gezeten. 

Na een paar wat mindere ruimtes bekeken te hebben, werd ik gewezen op mijn ruimte. Toen ik de foto's zag was ik meteen verliefd! Dit was wat ik wilde. Licht (er was mij ook ergens een ruimte zonder ramen aangeboden), hout, huiselijk. In mijn hoofd ging ik meteen inrichten en inspiratie opdoen. Toen ik eindelijk de sleutel kreeg, kon ik eindelijk aan de slag. Meteen meubels gaan kopen en bestellen. 


Mijn logo is erg vrolijk en barst van de aanwezige kleuren. Ik wist dat het belangrijk was om niet door te slaan met deze kleuren. Dus ik ook koos voor wit en oud zachtroze. De basis is dus rustig en licht. Met mijn planten en andere accessoires kon ik kleur aanbrengen. Op een van de eerste dagen zette ik meteen mijn regenbogen neer. 

Het was voor mij belangrijk om een balans te vinden tussen mijn kleurrijke ik en de rust die ik mijn praktijk wilde geven. Daarvoor heb ik gekozen voor opbergen achter gesloten deuren. Dan worden de kinderen niet heel erg afgeleid van alles wat ze in de kasten zien staan. Toch blijft het een  beetje spannend of het rustig genoeg is. Gelukkig ervaren mijn kinderen (met autisme) allemaal rust in deze ruimte, Voor mij een maatstaaf dat ik het goed heb gedaan. 

 

Kinderen voorbereiden

Als moeder van kinderen met autisme weet ik dat voorbereiding erg van belang is. Niet alleen dat dingen gepland moeten worden, maar vooral ook wat ze kunnen verwachten en hoe iets eruit ziet. Wij bekijken dan ook zeer regelmatig foto's op websites voordat we ergens naartoe gaan (bijvoorbeeld een vakantiepark/huisje). Of in speciale gevallen, zoals een nieuwe school, hebben we een korte rondleiding. Ik weet dat mijn kinderen anders heel lang rond kunnen lopen met allerlei vragen en onduidelijkheden. En dat is niet echt bevorderend voor de sfeer.


Daarom ben ik op mijn website zo duidelijk mogelijk. Bij mijn aanbod probeer ik zo duidelijk mogelijk te omschrijven wat er gaat gebeuren. Ook heb ik een aparte pagina gemaakt over mijn praktijk met omschrijvingen en veel foto's. Kinderen kunnen dan zien waar ze terecht gaan komen. Dat is voor veel kinderen al erg fijn. Mocht je nu merken dat jouw kind hier niet genoeg aan heeft, dan is het natuurlijk mogelijk om een afspraak te maken om eventjes langs te wippen. Ik laat met alle liefde dan alles zien, zodat jij en jouw kind duidelijkheid hebben. ♥