Structuur & plannen

Jouw kind lijkt maar te doen wat in hem/haar opkomt. Je ziet absoluut geen logica in wat er gedaan wordt. Of jouw kind komt nergens toe zonder dat hij/zij weet wat er gaat gebeuren. Ondertussen wordt jij helemaal moedeloos. Je hebt nu toch al 10x gezegd wat je gaat doen. En waarom lukt die routine 's ochtends nou toch niet? Gevolg is dat jij vaak loopt te mopperen, jouw kind absoluut niet begrijpt wat er aan de hand is en de sfeer is ver te zoeken. Misschien heb je wel eens gehoord van plannen en planborden, maar je vraagt je af of dat gaat helpen en hoe je dat dan moet doen. Als je op internet kijkt zie je door de bomen het bos niet meer. 

Als ervaringsdeskundige met 3 kinderen met ASS, door mijn rol als leerkracht en als gestructureerd type weet ik op welke manieren je kunt plannen en een planbord kan inzetten. Ik weet dat er veel manieren zijn om overzicht en structuur aan te bieden, naast het planbord en picto's. Ieder kind is immer anders. Ook de leeftijd speelt een rol. Het is een misverstand om te denken dat deze duidelijkheid stopt bij kinderen die kunnen lezen of op het VO zitten. 

Tijdens deze korte training vertel ik jou welke manieren er zijn en laat ik de diverse materialen zien. Samen gaan we kijken naar wat voor jouw kind gaat werken. Natuurlijk staan we ook stil bij die routines die maar niet lukken. Ook hiervoor laat ik diverse materialen en methodes zien. 

Na de eerste sessie, ga jij naar huis met een heleboel tips en handvatten. Jij gaat aan de slag met het plannen van de dag, de week en/of routines. 
Ook krijg je enkele flyers mee van diverse aanbieders. Dat scheelt alweer zoeken. Natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid om via mij een startset met picto's naar keuze te bestellen. Deze kosten zitten natuurlijk niet inbegrepen bij de prijs voor de training. 

Na een paar weken kom je terug en bespreken we hoe het ging en wat er eventueel aangepast kan worden. Waar ben je tegen aangelopen? Maar ook wat ging er goed. De bedoeling is dat jij meer rust bent gaan ervaren door het bieden van duidelijke structuur die past bij het kind en bij jou. 

Bij deze training zit inbegrepen dat jij tussentijds, via de mail, contact met mij kan opnemen als je ergens tegen aanloopt. (uitgaande van een redelijke frequentie) Zo kunnen we het ijzer smeden als het warm is, 

 

In het kort: 
*Minitraining van 2 bijeenkomsten
*Uitleg over de verschillende manieren van plannen en routines zichtbaar maken. 
*Dit minitraject kan zowel online als offline gedaan worden. 
*Beide sessies duren maximaal 60 minuten. 
*Als je deze training volgt dan mag je mij ook mailen met vragen
*Je ontvangt flyers/informatie van aanbieders
*De investering van deze training over planborden, plannen en structuur aanbieden is slechts 120 euro. 
*Mogelijkheid bestaat dat ik de materialen voor jou aanschaf, deze kosten zijn natuurlijk niet inbegrepen. 

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Doet u dit binnen 24 uur, dan kunnen de kosten in rekening worden gebracht.