Emoties, hoe & wat?

Help! Jouw kind is steeds zo boos of verdrietig. Je komt er maar niet achter wat er aan de hand is, want hij/zij kan geen woorden geven aan de emotie. Voor jou is het zo moeilijk om er achter te komen wat er speelt. Bij een boos kind dat niet luistert, zul je waarschijnlijk zelf ook boos worden, en jouw kind naar zijn/haar kamer sturen. Dat lijkt in die situatie de oplossing, maar dat is het niet. Jij hebt wel even rust, maar je weet nog steeds niet wat er speelt. Jouw kind kan hier heel verdrietig van worden of misschien nog bozer. Of misschien is jouw kind wel heel angstig of weigert het altijd alles wat er gedaan moet worden. Jouw kind voelt zich onbegrepen. Geen fijne situatie, voor niemand.

Hoe fijn zou het zijn als jij erachter kunt komen waar bepaald gedrag vandaan komt. Hoe fijn is het als jouw kind zelf inzicht krijgt in wat er gebeurt en wat er aan gedaan kan worden. Hoe fijn moet het dan wel weer niet worden thuis? 

Ik heb een hele fijne methode in de praktijk waarmee wij (jij, jouw kind, ik en een stukje school) erachter gaan komen wat er achter die emoties zit. Waarom die emoties er zijn en hoe ze er komen. Nog belangrijker, hoe kunnen we ze in de toekomst sterk verminderen? Mooi is ook dat als een kind leert hoe zijn/haar emoties werken het later in de toekomst daar minder problemen mee zal ervaren. 

Tijdens een traject van 8 bijeenkomsten gaan we spelenderwijs aan de slag met de emoties, Er zitten opdrachten bij om thuis te doen. Tijdens dit traject leren jullie allemaal dezelfde taal spreken. Ook de leerkracht leert deze taal te spreken. (Lieve leraar; niet schrikken, het is maar een kleine moeite, maar een heel groot succes! Ik kan het weten met mijn leerkrachtachtergrond) 

In het kort:
*Traject van 8 bijeenkomsten. (gemiddeld 1x in de 2 weken) met het kind en een stukje met de ouders (totaal ongeveer 60 min.) 
*Halverwege een korte tussenevaluatie en een eindevaluatie op het einde.
*Ook thuis wordt er gewerkt, iedereen leert dezelfde taal spreken. Ook een kleine rol voor school. Contact met de leerkracht is inclusief.
*Methode vooral geschikt voor kinderen op de basisschool, maar oudere kinderen kunnen er ook baat bij hebben.
*Deze methode is het meest prettig te doen offline in de praktijk.
*Tussentijds kun je via de mail vragen stellen. (uitgaande van een redelijke frequentie. Het is mogelijk dat een vraag in de volgende sessie besproken wordt)
*Inclusief een uitgebreid pakket met werkmateriaal.
*De investering van dit zeer waardevolle traject is 530 euro 
*De mogelijkheid bestaat om de investering in 2 termijnen te betalen á 275 euro
*Het is mogelijk om contact met school te hebben. Deze kosten zijn niet inbegrepen. 

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Doet u dit binnen 24 uur, dan kunnen de kosten in rekening worden gebracht.