Klassenvoorlichting

Jouw kind met autisme probeert iedere dag naar school te gaan. Vaak is dit een worsteling die 's ochtends al begint. Jouw kind wil niet naar school of ziet heel erg tegen de dag op. Op school gaat het ook niet altijd even gemakkelijk. De leerkracht probeert vast wel rekening te houden met autisme, maar soms vergeet hij/zij het. Hierdoor raakt jouw kind flink van slag. Dit kan resulteren in vervelend gedrag op school of een meltdown zodra hij/zij weer veilig thuis is.
Hoe fijn zou het zijn als andere mensen en kinderen rekening met jouw kind proberen te houden. Dat geldt natuurlijk helemaal  voor de klasgenoten. Dat zij begrijpen waarom jouw kind op een bepaalde manier reageert of dingen op een bepaalde manier doet. Zij zitten immers 5 dagen per week bij elkaar in de klas.  Maar hoe leg je dat uit aan de klas? En het is ook best wel spannend om te doen. 

Daarom gaan WIJ samen aan de slag. Het kind, de ouder(s) en ik. Van tevoren hebben we tijdens een traject al over het autisme van jouw kind gepraat. Wat heeft hij/zij nodig van de klasgenoten? Wat moeten zij weten? Met deze informatie maak ik een presentatie. Samen met de juf of meester (of docent op het VO) prikken we dan een moment en gaan we de presentatie houden. 

De klassenvoorlichting is geen spreekbeurt, maar een presentatie waarin jouw kind en ik de klas voorlichting geven. Best wel spannend, maar we doen dit samen! Ik maak met jullie gegevens een presentatie én ik ga met jouw kind mee naar school. Jouw kind kan ervoor kiezen dat ik de presentatie geef, of dat hij/zij het grotendeels doet. Dit mag het kind beslissen, zelfs op het moment zelf. Na afloop beantwoorden we de vragen en delen we nog iets leuks uit. 

In het kort:
*Voorlichting geven met het kind/jongere aan de klas. 
*Gesprek vooraf met kind/jongere en evt. ouders.
*Powerpoint maken
*Presentatie op school geven zoals het goed voelt voor het kind/jongere. 
*Een kleinigheidje om uit te delen aan het einde
*In de omgeving rondom Waddinxveen.
*Dit kan alleen als jouw kind een traject volgt bij mij of kortgeleden heeft gevolgd. 
*De investering voor deze klassenvoorlichting is 75 euro.  

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Doet u dit binnen 24 uur, dan kunnen de kosten in rekening worden gebracht.