Een kind met autisme in jouw klas

Jij hebt een leerling in de klas met (een vermoeden van) autisme. Jij merkt duidelijk dat deze leerling een specifieke aanpak nodig heeft. Dat gun je deze leerling ook. Je weet alleen niet precies wat en je probeert maar wat uit. Heel effectief is het niet. En om eerlijk te zijn, jouw kennis reikt niet ver genoeg om te zien wat er anders zou kunnen. Daarbij komt dat je het al zo druk hebt met jouw reguliere programma en verschillende instructieniveaus. Je weet niet waar je de tijd en energie vandaan moet halen om je hierin te verdiepen. 

Als moeder van 3 kinderen met autisme, gediplomeerd autismecoach en al meer dan 20 jaar werkzaam als leerkracht, weet ik waar jij mee worstelt, maar ook wat deze kinderen nodig hebben. Het is voor deze leerling van essentieel belang dat hij/zij gezien wordt en dat er gekeken wordt wat hij/zij nodig heeft. Anders bestaat het gevaar dat deze leerling uitvalt. Dat zou toch zonde zijn, en ook absoluut niet wat jij wilt. 

Mijn aanpak voor de leerkracht/docent van de leerling met (een vermoeden van) autisme is vooral praktisch van aard. Jij zit niet te wachten op heel veel theoretische kennis. Jij wilt in de klas er snel mee aan de slag kunnen. 
Ik kom een kijkje nemen in de klas. Ik bekijk het klaslokaal, kijk naar het gedrag van de leerling en natuurlijk kijk ik ook even naar jou. Soms maak ik ook foto's. Dit is niet van personen. Hierna ga ik in mijn praktijk deze informatie verwerken. Op onze 2e afspraak (na schooltijd) deel ik mijn bevindingen met jou. Maar nog veel belangrijker; ik geef tips. Een heel overzichtelijk lijstje met zaken waar je (bijna) meteen mee kunt starten.

Dit kost jou niet zoveel tijd en energie en de leerling zal er bijna meteen baat bij hebben. 

In het kort: 
*Een keer een klassenbezoek onder schooltijd van 1 uur. 
*Een verslag met bevindingen en praktische tips. 
*Een gesprek op school a.d.h.v mijn bevindingen en tips. 
*Dit klassenbezoek kan alleen offline plaatsvinden, in de omgeving van Waddinxveen. 
*De investering voor een klas/leerkracht/leerling is 250 euro

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Doet u dit binnen 24 uur, dan kunnen de kosten in rekening worden gebracht.