Familiemoment

Jij hebt er inmiddels (enige) vrede mee dat jouw kind autisme heeft. In jouw gezin krijgt het langzaamaan een plaatsje. De diagnose was ook wel fijn, want nu begrijp je beter waar bepaald gedrag van jouw kind vandaan komt. Het enige waar je nu nog tegen aanloopt zijn opmerkingen van familieleden, die nogal kwetsend kunnen zijn. "Bij mij doet hij dat nou nooit.", "Je moet hem gewoon eens op zijn kop geven.", "Hij is gewoon verwend, daarom doet hij die dingen" tot aan "Misschien ligt het wel gewoon aan jou en jouw manier van opvoeden." Net de opmerkingen die je absoluut niet kunt gebruiken, als je in zo'n proces zit.
Wat zou het fijn zijn, als opa, oma. tante of oom, ook beseft hoe het is om een kind met autisme te hebben. Waarom hij bepaald gedrag niet bij hen laat zien en waarom plannen wel van belang is. Dat je dingen die je doet, niet zomaar doet, maar er wel degelijk over nagedacht hebt. 

Ook is het erg fijn als jouw familie hoort en begrijpt waarom je soms zo moe bent, waarom de opvoeding van jouw kind zo zwaar is. 

Daarom is het mogelijk om een familiemoment te boeken. Jij komt dan met de familieleden die jij zou willen laten voorlichten naar mij toe. Tijdens dit familiemoment wordt uitgelegd wat autisme is, waar bepaalde gedragingen vandaan komen en waarom jij niets verkeerd doet. Na het familiemoment gaat de familie weg met de kennis die handig is om te weten om met jouw kind om te gaan. Ze zullen respect hebben voor wat jullie als gezin allemaal ondergaan en hoe de opvoeding van jullie kind met autisme is. Ze hebben begrip voor jouw stress en moeheid. 

Het is mogelijk, om voorafgaand aan het familiemoment een mail te sturen of te bellen, met de punten waar jij extra aandacht aan wilt schenken tijdens deze bijeenkomst.  Ik zal proberen deze dan mee te nemen in de voorlichting. 

Deze familiemomenten vinden plaats in de praktijk in Waddinxveen. Het is ook mogelijk om dit (deels*) online te doen.  
*ideaal als sommige familieleden niet in de buurt wonen. Zij kunnen dan online aanschuiven. 

In het kort: 
*Voorlichting voor familieleden over (jouw kind met) autisme 
*Een bijeenkomst duurt max. 2 uur. 
*Naar een familiemoment kunnen max. 8 personen komen
*Een familiemoment is alleen voor volwassenen of grotere "brussen" vanaf 12 jaar. 
*In de praktijk in Waddinxveen, maar eventueel ook (deels) online mogelijk. 
*Kan in overleg zowel overdag als 's avonds plaatsvinden. 
*De investering voor het familiemoment is 125 euro 

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Doet u dit binnen 24 uur, dan kunnen de kosten in rekening worden gebracht.